Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Felfüggesztettet kaphat a kegyetlen dorogi anyuka

Az Esztergomi Járási Ügyészség három rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy anyával szemben, aki rendszeresen leittasodott, amely alatt kettő gyermekét, valamint a családba fogadás révén általa nevelt gyermeket elhanyagolta, őket többször felpofozta, előttük trágárul beszélt és jelenlétükben veszekedett, kiabált az élettársával, a vádlott magatartása a gyermekek testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A vádlott 2016 nyarától gyakran leittasodott, emiatt dolgozni sem járt, élettársával gyakran veszekedett, kiabált és trágárul beszélt, aminek a 2002-ben és 2005-ben született két gyermeke, és a 2006-ban született, a  családba fogadott harmadik gyermek a tanúi voltak.  A vádlott ittas állapotban a dorogi lakásban a háztartást elhanyagolta, nem főzött, nem takarított, és gyakran egész nap az ágyban maradt, ezalatt a házimunkát  a kiskorú sértettek végezték. A legidősebb sértett vásárolt a sportversenyeken való részvételéért kapott pénzből élelmiszert, hogy legyen mit enniük, a testvéreinek rendszeresen készített szendvicseket az iskolába.

A vádlott a családba fogadott gyermeknek az életkorát meghaladó mennyiségű házimunka elvégzését határozta meg, ezért a sértett az iskolában fáradt volt, ugyanennek a sértettnek az iskolai felszerelését a vádlott hiánytalanul és határidőben nem vásárolta meg. A vádlott ezt a sértettet az iskolai programokra nem engedte el, nem engedte sportolni, mert arra már nem kívánt pénzt kiadni.

A vádlott 2017. februárjától hetente 2-3 alkalommal pofonvágta a sértetteket, velük ok nélkül kiabált. A sértettek a vádlott fokozott ittassága, elhanyagoló és agresszív magatartása miatt zárkózottakká, visszahúzódókká váltak. 2017 tavaszán, a húsvéti szünetben a vádlott és élettársa Spanyolországba távoztak, a sértettek felügyeletét a vádlott csak az iskolai szünet idejére oldotta meg, ezt követően két-három napig az akkor 14, 11 és 10 éves sértettek egyedül tartózkodtak a lakásban, magukról gondoskodtak, így jártak iskolába. 

A vádlott a gyermekek előtt veszekedett az élettársával, a vita gyakran tettlegességig fajult, ilyen alkalmakkor a sértettek a szobájukba menekültek, hogy ne hallják és lássák a történteket. 2017. június 11-én két alkalommal is verekedés volt az ittas vádlott és élettársa között a dorogi lakásban, melynek tanúi volt két gyermek, akik közül az egyik a rendőrséget  értesítette. Ezt követően a vádlott külföldre költözött, és a sértettek ellátásáról anyagilag sem gondoskodott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, ezidáig büntetlen vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó