Összeverekedtek a nyergesi kocsma előtt: pénzbüntetésre számíthatnak

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy nyíregyházi férfival szemben, aki egy másik férfival verekedett Nyergesújfaluban.

A vádirat szerint a vádlott és egy másik férfi 2018. május 22. napján 22 óra 55 perc körüli időben egy nyergesújfalui presszóban tartózkodtak, mindketten ittas állapotban voltak, és szóváltás alakult ki közöttük. A szóváltás következtében a vádlott kihívta a másik férfit a presszó elé, hogy a füves területen verekedéssel rendezzék le a nézeteltérésüket. A vádlott és a másik férfi a presszó teraszáról lement a presszó közötti füves területre, egymással szemben felálltak, majd kölcsönösen, több alkalommal ököllel fejen ütötték egymást. A vádlottat a másik férfi megrúgta, amelytől a vádlott a földre esett, ahol további rúgásokat szenvedett el.

A verekedés során a vádlott 8 napon belül gyógyuló, horzsolásos sérülést szenvedett a homloka jobb oldalán.

A másik férfit az ügyészség már korábban megvádolta a cselekmény miatt, ezért őt az Esztergomi Járásbíróság ügyészi indítványra, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 280.000,-Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a most benyújtott vádiratban a verekedést kezdeményező férfival szemben indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével járjon el, büntetővégzésben a vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás