Kategóriák: EsztergomHírek

Pedagógus konferenciát rendeztek Esztergomban

Az április 26-ai EKIF Pedagógus Konferenciának a Szent Adalbert központ adott otthont, melyen több mint 800 egyházi iskolai dolgozó vett részt.

A rendezvényen dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mellett Dariusz Żuk-Olszewski, a Szlovák Püspöki Konferencia katekézis és oktatásügyi titkára is felszólalt. Dr. Erdő Péter beszédében kitért arra, hogy a rendszerváltás óta miként vált az egyház egyre több oktatási intézmény fenntartójává, Dariusz Żuk-Olszewski pedig a szlovákiai iskolák és óvodák helyzetét ismertette szlovák nyelven, melyet a nagyközönség lefordítva hallhatott.

A rendezvényen a 25 éves Pestszentlőrinc-Pestszentimre Liliomkert Katolikus Óvoda növendékeinek műsorát is megtekinthették a pedagógusok, majd a budapesti Weiner Leó Zeneiskola diákjai mutatkoztak be.

Később Dr. Gombocz János, a Testnevelési Egyetem emeritusa, Dr. Papp Miklós görögkatolikus pap és Görbe László piarista szerzetes is előadást tartott. A nap fénypontjaként pedig szentmisét tartottak a bazilikában, majd megvendégeléssel zárták a napot.

Erdő Péter beszéde az RTVE „Kommentár Nélkül” című műsorában megtekinthető: