Kategóriák: CsolnokHírek

Megújult a csolnoki hivatal és az óvoda

Április 26-án, pénteken avatták fel a felújított csolnoki községházat és a Kossuth utcai óvodát.

Az ünnepélyes eseményen a hivatal épületét Szerencsés Zsolt plébános szentelte fel, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő és Kolonics Péterné polgármester asszony közösen vágták el a magyar zászlós szalagot.

A rendezvény a házasságkötő teremben folytatódott, ahol a csolnoki óvoda növendékei német és magyar dalokat énekeltek, táncolással fűszerezve (a felkészítőjük Kovács Zsófia Zsanett óvodapedagógus volt).

Az összegyűltek előtt Kolonics Péterné polgármester asszony részletesen ismertette a beruházást. Elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a két intézmény korszerű szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, felújították az elavult fűtési rendszert, a tetőre pedig napelemeket szereltek fel. Mindemellett a hivatal épületében akadálymentesített mosdót alakítottak ki. Így a 108 millió forintos beruházásnak köszönhetően az óvodások, a pedagógusok, illetve a hivatali dolgozók komfortosabb környezetben tölthetik el mindennapjaikat.

Popovics György és Dr. Völner Pál beszéde utána a Csolnoki Kamarakórus fellépésével folytatódott az esemény, majd a résztvevők megvendégelésével zárták a napot.