Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Felhívás földterület rendezésre

Térségünkben több ingatlantulajdonos kapott felhívást a katasztrófavédelemtől, hogy tegyék rendbe a földterületüket.

A felhívás okáról Siska Gábort, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságot kérdezte a kesztolc.hu.

Az utóbbi időben elszaporodtak az avartüzek, melyek hatalmas károkat okoztak térségünkben, ezáltal több ingatlan is legégett. A szabadtéri tüzek megakadályozása érdekében már korábban hoztak egy jogszabályt, mely szerint a földtulajdonos köteles kezelni a területét, hiszen amennyiben „elgazosodik” felgyulladásveszélyessé válhat. A keletkezett tűzért pedig a tulajdonos a felelős, függetlenül a gyújtogató személytől – nyilatkozta a kesztolc.hu-nak Siska Gábor falugondnok.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosát, dr. Takács Piroska Julianna tűzoltó századost is megkérdezték, aki a következő tájékoztatást adta:

„A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye több területén tűzvédelmi hatósági ellenőrzést hajtott végre. A tűzvédelmi hatósági ellenőrzések eredményeként a hatóság több esetben tűzvédelmi jogszabálysértést állapított meg és határozatban kötelezte az ingatlan tulajdonosokat arra, hogy a földterületükön az elszáradt növényi maradványok mennyiségét csökkentsék olyan mértékre, hogy ott tűzoltói beavatkozást igénylő tűzeset ne keletkezhessen.”