Kategóriák: CsolnokDorogHírekSport

Világbajnokságra készül a Fekete család

2019. május 25-én, 24 ország részvételével kerül megrendezésre a Natúr Világ Legerősebb Emberei csapat világbajnokság Budapesten. Ifj. Fekete László erősportolóval beszélgettünk a versennyel kapcsolatban.

Melyik országokból érkeznek versenyzők?

Összesen 24 ország képviseli majd magát, köztük az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Szingapúr, Dél-Afrika, Kína, Brazília, Argentína, Mexikó, Nigéria, Szíria, Lengyelország, Anglia, Horvátország, Szlovákia, Svédország, Románia, Wales, Egyiptom, Oroszország, Skócia, Finnország, Írország és természetesen Magyarország.

Magyarországot kik képviselik a versenyen?

Jómagam – nyolcszoros –  és fivérem Fekete Miklós – hatszoros világbajnok – veszünk részt a versenyen, Magyarország tekintetében.

Mire számíthatnak a versenyre kilátogatók?

Hatalmas verseny lesz, nagyon komoly súlyokkal és nem utolsó sorban nem mindennapi látvánnyal. Elmondhatom, hogy talán életünk pályafutásának legnagyobb versenye lesz.

Rekord is megdőlhet az idén?

A napokban jelentettem be az ezzel foglalkozó bizottságnál, hogy kétéves világrekordomat szeretném megdönteni. Ugyanis 2017-ben, a londoni világbajnokságon 320 kilogrammos gulát vittem a lábam között 20 méteren át. Most idén, 5 kilogrammal szeretném emelni ezt a súlyt.

Reméljük, hogy sikerül a világrekord, hogyan készültök a versenyre?

Miklós és jómagam nagyon keményen edzünk, az edzőtermünkben hatalmas súlyokat emelünk rendszeresen, reméljük, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét és sikerül a címünket megvédeni. De május végéig még kemény munka vár ránk!

Jó felkészülést és sok sikert kívánunk! Azok, akik nem tudnak ellátogatni a versenyre, a televízióban is követhetik az eseményt?

Igen, hiszen a magyar csatornák mellett világszerte több nemzetközi televízió is követni fogja a világbajnokságot!

Lehoczki Dávid