Halálos balesetet okozott: még el sem kezdte a büntetés letöltését, de ittasan vezetett

Halálos közúti baleset okozása miatt 2019. március 4-én letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki ez után, 2019. március 16-án éjjel ittasan vezetett autót Esztergomban.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2018. április 6-án este Tát lakott területén kívül autóval közlekedett. A záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzni kezdett egy tehergépkocsit, annak ellenére, hogy a szembe sáv nem volt szabad, egy motor közeledett a megengedett sebességet túllépve. A motor és az előzést végző autó összeütközött, a motor sofőrje pedig a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Az Esztergomi Járásbíróság 2019. március 4-én halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte a férfit és 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A férfi ennek ellenére – mivel még nem kezdte meg a fenti, jogerős szabadságvesztés letöltését – ismét volán mögé ült. 2019. március 16-án éjjel ittas állapotban, utasokat szállítva vezetett autót Esztergomban. Az Esztergomi Járásbíróság a férfit, mint visszaesőt ittas járművezetés vétsége miatt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a járművezetésről és 2 évre a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős, így mind a két szabadságvesztést le kell töltenie.

Tatabányai Törvényszék