Webáruházban vásároltak az Esztergomban megtalált bankkártyával

A Tatabányai Járási Ügyészség jogosulatlanul megszerzett bankkártya felhasználása miatt két elkövetővel, egy férfivel és egy nővel szemben nyújtott be vádiratot a bírósághoz.

A sértett 2018. július 26. napján Esztergomban elvesztette a bankkártyáját, amelyet a vádlottak megtaláltak. A vádlottak még aznap három különböző webáruházból vásároltak maguknak ruházati termékeket a bankkártya adatainak jogosulatlan megadásával, először 79.164,-Ft. értékben, másodszor 20.389,-Ft. értékben, harmadszor 19.846,-Ft értékben.

Ezt követően a vádlottak 2018. július 28. napján még kétszer használták a bankkártyát, összesen 116.276,-Ft. értékben vásárlást kíséreltek meg egy internetes áruházban, azonban ekkor eredménnyel nem jártak.

A bűncselekménnyel az elkövetők összesen 119.849,-Ft. kárt okoztak, amelyet a bank a sértett részére megtérített.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, erre figyelemmel az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen elsőrendű vádlottat közérdekű munkára, míg a büntetett másodrendű vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A nyomozó hatóság a vádlottaktól lefoglalta a bűncselekmény elkövetésével vásárolt ruházati termékeket, amelyekre vonatkozóan az ügyészség vagyonelkobzásra tett indítványt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás