Két évet ülhet az nő, aki egy hajléktalant bántalmazott

2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a nőt, aki tavaly nyáron egy esztergomi áruház parkolójában brutálisan megvert egy hajléktalant.

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot 2019. január 09. napján egy nővel szemben, aki ittas állapotban 2018. augusztus 01. napján 15 óra 30 perc körüli időben Esztergomban egy áruház parkolója melletti lépcsőn szóváltást követően álló helyzetben megragadta a lépcsőn ülő helyzetben lévő hajléktalan sértett mindkét karját, a sértettet fekvő helyzetbe hátralökte, leszorította, miközben ököllel több alkalommal közepes erővel az arcán megütötte.

Ezután ülő helyzetbe visszarántotta a sértettet, annak fejét tenyérrel több alkalommal megütötte, a sértett haját tépte, majd a hajánál fogva sértettet több lépcsőfokon keresztül lerántotta a lépcső aljára, ahol a sértett arccal a földre került. Itt a vádlott egy alkalommal lábbal megtaposta a sértett hátát.

A vádlott bántalmazása eredményeként sértett mindkét szem alatti, illetve a jobb szem körüli zúzódást, alsó ajaktáji zúzódást, a jobb kar, illetve mindkét térdtáji hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A sérülések gyógytartama 8 napon belüli, azonban az arctáji sérülések vonatkozásában a behatás helye, ereje és módja 8 napon túl gyógyuló szemsérülés és orrcsonttörés keletkezésének reális lehetősége miatt orvosszakértőileg alkalmasnak tekinthető súlyosabb sérülés okozására.

A cselekmény bizonyításának eszköze volt az a videofelvétel, amelyet egy járókelő készített a cselekményről, és amelyet a nyomozó hatóság lefoglalt.

Az ügyészség a vádiratban, illetve az ennek alapján lefolytatott tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a különös visszaeső  vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, az ítélet nem jogerős.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség