Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Online fordulóval kezdődik a Megyei Értéktár vetélkedő

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár a HUNG-2018 pályázat keretében „Megyei Értéktár” vetélkedőt indított „Megismerem, Megszeretem, Megőrzöm2” címmel.

A vetélkedő célja – a 2017-ben nagy sikerrel megrendezett vetélkedőhöz hasonlóan-, hogy a megyében élő ifjúság megismerje, megszeresse és megőrizze a megyénkben, hazánkban található értékeket. Ezzel is erősítsük kötődésüket nemzetünkhöz, szűkebb hazánkhoz, Komárom-Esztergom megyéhez.

A versenyt két fordulóban, két kategóriában bonyolítjuk le: általános iskola 7-8 osztály, és középiskola 9-10 osztály. Az iskoláknak kiküldött felhívásra ebben az évben 37 csapat jelentkezett: 12 általános iskola és 25 középiskola.

Az online fordulóra 2019. március 21-én, csütörtökön 10 órakor kerül sor, a csapatok saját iskolájukban, egy időben töltik ki majd a 70 kérdésből álló online tesztet. A teszt sikeres teljesítéséhez alaposan kell ismerniük a megyei értékeket és a hungarikumokat is. A döntőbe kategóriánként 3 csapat jut majd be. A végső megmérettetésre Esztergomban, a TSZC Bottyán János Szakgimnázium dísztermében, előreláthatólag április közepén kerül sor, ahol az első helyezettek ezúttal is értékes nyereményekkel gazdagodnak.

Az online forduló ideje alatt a megyei önkormányzat részéről Borsó Tibor alelnök a Tatai Református Gimnáziumba, Steindl Balázs alelnök pedig az Esztergomi TSZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziumba látogat el.

A verseny a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt”HUNG 2018” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jön létre.