Kategóriák: DorogHírek

Az elhanyagolt dorogi parkoló története

Köszönjük Szeberényi Károlynak azt a lokálpatrióta cselekedetet, melyet városunkért tett!

Még a vasútfelújítás előtt döntött úgy Dorog város, hogy parkolót és buszfordulót hoz létre a vasútállomás közelében. Mint kiderült a távolság miatt nincs frekventált helyen, ezért a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. új P+R (park and ride – parkolj és utazz) egységeket telepít közvetlen az állomás mellé, melynek kivitelezése továbbra is csúszik. Többször megkerestük ezügyben a NIF-et, akik mindig más időpontot mondtak az átadásra. Ez lerágott csont, egyszer csak kész lesz majd. A cikkünk nem is erről szól igazából.

Szeberényi Károly keresett meg a napokban, hogy a korábban – a város által – telepített parkoló-buszfordulót teljesen elhanyagolták. Többször jelezte az önkormányzatnak, hogy az esőzések után bokáig érő víz lepi el a területet.

Károly – látva, hogy nem történik semmi – magára vállalta a feladatot és nekiállt a csatornák kitakarításának. A vízelvezető csatornák kitakarítása nem kis feladat, napokig foglalkozott az üggyel, mely végül sikerre vezetett. A város lakosságának nevében köszönjük a kitartó munkát és a sikeres eredményt, ezáltal újból zökkenőmentesen használhatjuk a parkolásra kialakított területet.

A napokban egyébként Facebook oldalunkon osztottunk meg egy fotót, melyen, az Otthon téren tavaly óta kidöntött kandeláberről esett szó. Ezügyben is többször kereste a lakosság az önkormányzatot, sajnos sikertelenül. Lehet szép magazinokat, kalendáriumokat gyártani és minden postaládába bejuttatni, de a legfontosabb feladatokat nem szabadna impotensen kezelni.

Amennyiben Ön is lát bármilyen problémát a városban, leírással és fotókkal alátámasztva küldje el az info@dorogimedence.hu e-mail címre! Károly példáján pedig bízunk benne, hogy közös erővel minden megoldható lesz!

Lehoczki Dávid

Megosztás