Kategóriák: DorogHírekSport

Országos bajnokságon nyert egy dorogi teniszező

Március 3-án, vasárnap került megrendezésre a Tennis Lovers és a Magyar Tenisz Szövetség közös amatőr országos bajnoksága Budapesten, a Feneketlen tónál a Park Teniszklubban.

Térségünkből a dorogi Flórián Márk párosban a veresegyházi Magyar Dáviddal lépett pályára, melyet végül a 20 páros közül meg is nyertek.

Párosban az alsó ágon rögtön borult a megszokott rend, hiszen a végső győzelemre leginkább esélyes Szűcs Barnabás/Timár Dénes kettős az első körben elvérzett a Németh Oszkár/Oláh Sándor duóval szemben.

Flórián Márkék épphogy tiebreakben győzték le a Bogdan Velegan/Shved Maryan duót. A legjobb 8 között Juhász István és Neumayer Márk diadalmaskodott a Muharos Péter/Veres István kettős ellen, a Flórián/Magyar duó 9/6-ra győzte le a Németh/Oláh párost, a felső ágon pedig jöhettek a brutális rangadók.

Az első kiemelt Békefi Imre/Wolff Roland kettős 9/3-as vereséget szenvedett a Csutár Kornél/Kováts Zsolt párostól, a másik meccsek pedig Koch Róbertnek 8/7 30/15-nél ziccer lecsapása volt a két meccslabdához Fábián Ákossal és Szabó Zoltánnal szemben. De az kimaradt, így Fábiánék mentek a 4-be.

Az elődöntőben Csutárék brutális tenisszel verték meg a Mesterverseny bajnok párost, esélyt sem adtak nekik és simán kerültek a fináléba, ahol a Flórián/Magyar kettős várt rájuk, akik 9/8-ra tudták legyőzni Juhászt és Neumayert. Juhász enyhe sérüléssel is fantasztikus versenyt zárt, ezt meg kell jegyezni. A döntőben az eddig mutatott játék alapján Kovátsék voltak az esélyesek, de, mint kiderült a fiatal páros erre a meccsre tartogatta a legjobb játékát, 4/1-el kezdtek, amikor kezdett eszmélni az ellenfél, de 5/2-nél egy 40/0-s fordítás túl nagy előnyt jelentett. Ennek ellenére Csutáréknak volt labdájuk az 5/6-hoz is.

Végül 8/7-nél Flórián Márk és Magyar Dávid első közös kiemelt versenyüket nyerték a hétvégén. Gratulálunk nekik, megérdemelten hozták a 2019-es fedettpályás országos bajnokságot.

Megosztás