Kategóriák: HírekKék hírek

Bajót sem úszta meg a szabadtéri tüzeket, két egymást követő napon is oltani kellett

Mint korábban írtuk, szerda délután több hektár területen égett az aljnövényzet Bajóton, viszont csütörtökön mehettek is vissza a tűzoltók a településre, hiszen hármas fokozatú kiemelt avartűz pusztított.

A szerdai tűzeset során egy telepített erdő is leégett. Az esethez először a komáromi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, majd a sárisápi és tokodi önkéntesek is csatlakoztak. Kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugárral oltották el a tüzet.

Csütörtökön, 15 óra 30 perc után nem sokkal a tokodi önkéntesekhez érkezett a kérés a tatabányai műveletirányítás központból, mely szerint Bajóton az Öreg-kő alatt a pincesoron III-as fokozatú kiemelt avartűz pusztít, ezért amennyiben van kapacitásuk, segítsenek a lángok megfékezésében. Az esethez a tokodi önkéntesek mellett az esztergomi, a nyergesújfalui, a bajnai és a tatabányai hivatásos egységek érkeztek a nyergesújfalui és komáromi önkéntesekkel egyetemben. Körülbelül 10 hektáron égett az aljnövényzet, sajnos több pincét veszélyeztettek a lángok, illetve több villanyoszlop leégett, amelyeknek egy része el is tört.

Fotók: Tokod ÖTE (csütörtöki tűz)