„Gyere szúrjál le” – hangzott el Kesztölcön, majd a nő meg is tette!

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki féltékenységből veszekedett élettársával, majd őt megszúrta, ezzel neki olyan hasfali, életveszélyes sérülést okozott, hogy műtéti ellátásra szorult.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2018. június 17. napján  01 órát követően Kesztölcön, egyaránt ittas állapotban az utcán veszekedtek, ennek során a vádlott az utcán álló egyik gépkocsira is ráütött, kárt abban nem okozott.

A vádlott és a sértett a lakóházuk előtt összeverekedtek. A verekedést követően a vádlott a házukban magához vett egy 11 cm pengehosszúságú kést, azzal kiment az utcára. A sértett ezt meglátva azt kiabálta a sértettnek, hogy „gyere szúrjál le!”, amely után ismét dulakodtak egymással. Ennek során a vádlott a késsel egy alkalommal, közepes erővel a sértettet a hasán megszúrta.

A szúrás miatt sértettnek életveszélyes hasfali sérülése keletkezett, műtéti ellátásra szorult, szakszerű orvosi ellátás hiányában a sérülés halálos állapot előidézésére is alkalmas volt.

Sértett megbocsátotta a vádlottnak a cselekményét.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a büntetlen előéletű nővel szemben arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a Tatabányai Törvényszék 1 év 6 hónap, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség