Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Bedrogozta és kifosztotta ismerősét

3 év 6 hónapot kapott az a férfi, aki tavaly nyáron Dorogon ismerősét droggal kínálta, majd miután a kábítószertől összesett, kifosztotta.

A vádlott 2018. július 4-én éjszaka Dorogon, egy parkban kábító hatású, szintetikus kannabinoidokat tartalmazó cigarettát fogyasztott, mellyel ismerősét, a sértettet is megkínálta. Ő is beleszívott a cigarettába, amitől azonnal rosszul lett és összeesett.

A vádlott ekkor elhatározta, hogy a földön fekvő, félig eszméletlen, mozogni és védekezni képtelen állapotban lévő sértettől elveszi az értékeit. A sértett vállán keresztbe átvetett övtáskájának cipzárját lehúzta és abból kivett 100.000,- Ft készpénzt, majd azzal együtt távozott a helyszínről. A nyomozó hatóság az eljárás során 147.000,- Ft készpénzt foglalt le a vádlottól, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat az ügyben tartott előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében. A bíróság a visszaeső férfit halmazati büntetésül 3 év és 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály

Megosztás