Kategóriák: EsztergomHírek

Bedőlt az esztergomi hulladékszállítás

2019. január 2-ától nem az Eszköz Kft. látja el a hulladékszállítást Esztergomban és Lábatlanon.

A Vertikál Zrt., mint fővállalkozó nem hosszabbította meg a szemétszállítási szerződést az alvállalkozó Eszköz Kft.-vel, ezért 2019-től más alvállalkozót bíznak meg a feladattal Esztergomban és Lábatlanon. Ezzel egyidőben az Eszköz Kft. január 2-ával felfüggesztette esztergomi irodájának működését is.

Nemrégiben az egyéni hulladékgyűjtő edényekre vonatkozó, kötelező adategyeztetés és igazolás-benyújtás határidejét az ünnepekre való tekintettel 2019. február 28-ra módosította a Vertikál Zrt.

A Vertikál Zrt. január 3-án nyit új ügyfélszolgálatot, melynek címe: Esztergom, Bánomi ltp. 35-38. (nyitvatartás: munkanapokon 08.00-16.00)

A lakosság a kérdéseikkel a Vertikál Zrt. ügyfélszolgálatához (8154 Polgárdi, Szabadság u. 26., Tel.: +36 22 576 070, mail: info@vertikalrt.hu, ugyfelszolgalat@vertikalrt.hu) tud fordulni.

A változások egyelőre csak az esztergomi és lábatlani ügyfeleiket érintik, a táti kistérségben továbbra is az Eszköz Kft. végzi a hulladékszállítást. A Vertikál Zrt. tájékoztatójában felhívja a lakosság figyelmet, hogy a hulladékszállítás zavartalan lesz Esztergomban és Lábatlanon, az alvállalkozói átállásból viszont lehetnek kisebb fennakadások majd.

Az Eszköz Kft. a tájékoztatójában rámutat arra, hogy a Vertikál Zrt. jelentős összegű tartozást halmozott fel az Eszköz Kft. felé. Mindemellett egyre több helyről hallani, hogy a hulladékbegyűjtési fővállalkozók csak részben fizetik ki az alvállalkozókat.

Ennek margójára írandó az is, hogy a korábban önkormányzati feladatkörbe tartozó tevékenységek központosítása sok esetben csődöt mondott már országszerte.

Fotó: eszkozkft.hu