Új bázist kaptak a kertvárosi polgárőrök

Új, a tevékenységükhöz méltó székhelyet adtak át a polgárőröknek december 21-én, Esztergom-Kertvárosban, a Damjanich úton.

Az eseményen Sztojka Lajos, a körzet önkormányzati képviselője és Nagy László, az Esztergom-Kertvárosi Polgárőr Egyesület elnöke, illetve Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Romanek Etela így fogalmazott az átadó ünnepségen: „A város közbiztonságához, a városi rendezvények lebonyolításához a 17 fős tagsággal bíró esztergom-kertvárosi polgárőrök is jelentősen hozzájárulnak szolgálatukkal. Különösen fontos mindig arra emlékezni és emlékeztetni, hogy a polgárőrök tevékenysége önkéntes feladat, arra a saját szabadidejükből szakítanak a tagok, munkavégzésük pedig mindig udvarias, de határozott és hatékony.”

A rendezvényen továbbá tiszteletét tette Debreczeni István alezredes, Esztergom város rendőrkapitánya, Deszpoth Gábor alezredes, a határrendészeti és közbiztonsági osztály vezetője, Sujbert Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség koordinátora, Szabatin Tamás az Önkormányzati Rendészettől és Kemecsi László az Esztergom Városi Polgárőrség vezetője.

A most átadott épületet a Esztergom-Kertváros Településrészi Önkormányzatának Kirendeltsége épületével együtt újíttatta fel az esztergomi önkormányzat, a két komplexumra összesen ötvenmillió támogatást biztosítottunk. A december 21-én átadott polgárőr ingatlanra terveztetésére, külső és belső építésére, kialakítására, berendezésére ebből tizenkilenc millió jutott, illetve korábban egymillió forinttal támogatta a város a kertvárosi polgárőrök autóvásárlását.

Fotók: Romanek Etelka Facebook oldala

Megosztás