Megyénk büszkeségei – gazdára találtak a megyei közgyűlés díjai

December 7-én, pénteken az esztergomi Szent Adalbert Központban közösségünk kimagasló szakmai munkát nyújtó tagjai vehettek át elismerést – a Nemzetiségi és Értéktár Nappal egybekötött rendezvényen átadták a megyei közgyűlés kitüntető címeit, a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat és a Vályi Díjat is.

A Himnusz közös eléneklése után házigazdaként Romanek Etelka, Esztergom Város polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke tolmácsolta ünnepi gondolatait. A közgyűléselnöke kiemelte, megyénk folyamatosan fejlődik, az élet szinte minden területén kiemelkedő eredményeket ér el. „Mindenkinek jól esik egy elismerő kézfogás, egy díj, ami azt jelképezi, hogy az a közösség, melynek tagja, észreveszi az általa nyújtott teljesítményt. Mai díjazottjaink méltó emberi tulajdonságaikkal,eredményeikkel példaként szolgálnak egy közösségnek, egy egész megyének” -mondta.

A gálán rajtuk kívül köszöntőt mondott és díjat adott át Czunyiné Dr. Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselő is, valamint a díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos település képviselője, polgármestere is.

Az ünnepi beszédeket követően az ünnepség folytatásában a megyei közgyűlés által alapított díjak átadására került sor. Az idei évben összesen15-en vehettek át elismerést – a közgyűlés ezúttal is olyan személyeket és csoportokat részesített kitüntetésben, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak. A gála ünnepi műsorát Rózsár Brigitta és az Esztergomi Malom Művészeti Műhely biztosították. Az ünnepséget a díjak kiosztása után egy baráti hangulatú állófogadás zárta.

DÍJAZOTTAK:

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója,Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntetőcímeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre – 2018
Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke

Komárom-Esztergom Megye Rendőre – 2018
Málnás Zsolt rendőr alezredes
Dr. Forrai Zsolt

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre – 2018
Petrov Mónika pénzügyőr főtörzsőrmester

Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója – 2018
Pénzes Krisztina, állomásvezető mentőtiszt

Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója- 2018
Nyitrai Sándor, Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság korábbi parancsnoka

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért – 2018
OMS Tata Vívó SE női párbajtőr csapat

Komárom-Esztergom Megye Fogyatékkal Élők Sportjáért – 2018
Balogh Zsolt sportoló, az első magyar válogatott látássérült sí versenyző

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” az Esztergom-Budapest Főegyház megye romapasztorációval foglakozó segédpüspökének kezdeményezésére a hátrányos helyzetű cigány gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pedagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösség szervezésterületén tevékenykedők elismerésére.

Vályi István Díj
Pintér Péter pedagógus, a Tatabányai Füzes Utcai Általános Iskola igazgatója

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj-ban részesült:
Dr. Bánky Balázs, a Szent Borbála Kórház osztályvezető főorvosa
Petrikné Molnár Erika, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat pályázati és fejlesztési tanácsadó munkatársa
Geracsek Alfréd Károlyné, a kecskédi óvoda korábbi vezetője

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművűkkel maradandó értéket alkottak.

Komárom-Esztergom Megyéért Díj-banrészesült:
Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
Dr. Horváth István
Maráz Zsuzsanna, ultrafutó

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Sajtó