Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Támogatást kapnak megyénk tűzoltó- és mentőszervezetei

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által közösen kiírt 2018. évi pályázatán Komárom-Esztergom megyében az önkéntestűzoltó egyesületek és mentőszervezetek közel 27 millió forintnyi támogatást nyertek.

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre országos szinten az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Az önkéntes tűzoltó egyesületek (ÖTE) 2018. évi támogatására kiírt pályázatra összesen 576 pályázati dokumentáció érkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra, ahol a pályázatok elbírálását, a döntés előkészítését a Bíráló Bizottság a felállított és elfogadott prioritások, illetve szempontrendszerek figyelembevételével hajtotta végre.

Az állam pályázatok útján nyújt támogatást, amely évről évre kifejezi az önkéntesek munkájának elismerését a természeti csapások, tűzesetek és kutató-mentő tevékenység egyre magasabb szintű elvégzéséhez. Ez a támogatás a technikai eszközök biztosítása mellett a feladat elvégzéséhez kellő szaktudásmegszerzését és a működési költségek finanszírozását is lehetővé teszi.

Komárom-Esztergom megyében 35 önkéntes tűzoltó egyesület, és 3 mentőszervezet jelentkezett a pályázatra.A támogatásból tűzoltó szakfelszereléseket, (sugárcsövek, létrák) tűzoltótechnikai eszközöket, (láncfűrész, gázkoncentráció mérő, szivattyúk) valamint szertár felújítást oktatást, működési költség támogatást finanszíroznak. A pályázati forrásból beszerzett eszközeiket december 11-énveszik át a szervezetek.

Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sajtó