Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Elsőfokú riasztás ónos eső veszélye miatt

Dorog és térségére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt. A képen látható területeken néhány tized milliméter csapadék eshet.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.03. hétfő éjfélig:

Vasárnap estétől, késő estétől az északi, északkeleti országrészben több helyen valószínű kisebb mennyiségű (pár tized, helyenként esetleg 1-2 milliméter) ónos eső. Eleinte a Dunántúl északkeleti részén, esetleg a hőmérséklet függvényében az északnyugati határvidéken, majd kiemelten Pest északi felén, illetve az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén lehet ónos csapadékra számítani. Az ónos eső mellett fagyott eső, az északi határvidéken hajnalig még kisebb havazás is valószínű. Leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi tájain, Heves-Borsodi-dombság térségében esetleg pár cm hó is hullhat.

Hétfő reggel, kora délelőtt a hőmérséklet fagypont fölé emelkedésével az ónos csapadék zónája északkelet felé szorul vissza, majd várhatóan ott is megszűnik az ónos eső.

Főként Északi-Magyarországon rossz látási viszonyokra, helyenként sűrű ködre lehet számítani. Hétfő estétől máshol is köd képződhet.

Forrás: met.hu / VÉSZ