Kategóriák: Hírek

Lehetőségek Füzesabonyban és környékén

A Heves megye délkeleti területén, a járásszékhely Egertől csupán 20km-re található Füzesabony városa leginkább a közúton és vasúton betöltött csomópontszerepe miatt vált ismertté és központi szerepkörűvé a régió gazdaságát illetően.

Füzesabony kedvező földrajzi helyzetéből fakadóan: a város mellett található útkereszteződés, és a vasúti csomópont miatt jelentős mértékű áruforgalom lebonyolítását segíti elő. Budapest, Miskolc és Debrecen mellett Heves megye több látnivalója is játszi könnyedséggel megközelíthető innen.

Füzesabony mezőgazdasági településként volt ismert mindig a történelmi során, a város összterületének nagyjából kilencven százaléka ma is mezőgazdasági tevékenységek által művelt területként van számon tartva, viszont a mezőgazdaságában rejlő lehetőségei még így is közepesnek mondhatók.

A térség ipara határozott előnyökkel kecsegtet, a jelenleg itt ténykedő vállalatok napjainkban is a lakosság jelentős százalékát látják el álláslehetőségekkel, melyek ide kattintva tekinthetők meg . Itt talál bővebb információkkal például a betanított munka Füzesabonyban kategóriában. Illetve a beépíthető területek is lehetőséget engednek újabb befektetések számára.

Füzesabony kiváló földrajzi helyzete, és csomópontjellege nem csupán az áruszállítmányozás, és a régió gazdaságának elősegítése miatt lényeges, de fontos szerepet tölt be környék turizmusát illetően is.

Füzesabony csomópontja nem csupán a nagyobb városokba utazó utasforgalmat, de a kiránduló turisták áradatát is igazgatja, akik az olyan területekre kívánnak ellátogatni, mint a Hortobágyi Nemzeti Park, vagy a Bükk és a Mátra.

Füzesabonyból Debrecen felé haladva például a Tisza-tó partján fekvő Poroszló községe számos lehetőségével, mint pl.: a Tisza-tavi madárrezervátum, a Tisza-tavi Ökoturisztikai tanösvény és vízi sétány, illetve a Tisza-tavi Ökocentrum egyaránt jelentős turistaforgalmat vonz a térségbe.

Csupán húszpercnyi vonatútra található Füzesabonytól Heves megye székhelye, Eger városa, ami ugyancsak turisták közkedvelt úti célpontjaként ismert. Borvidéke és termálfürdője végett külföldi és hazai vándorok százai látogatnak el térségébe MÁV szolgáltatásait igénybe véve. Innen pedig könnyen megközelíthetővé válnak Egerszalók és Demjén települések, amelyek kiváló fürdőikkel szintén jelentős turisztikai vonzerőnek minősülnek a térségben.

Látnivalókban Füzesabony városa nem bővelkedik kimondottan, de a városhoz tartozó nagyjából negyven főt számláló Pusztaszikszó nevű településen megtekinthető a pusztaság közepén álló Szent Vendel-kápolna kibelezett maradványa. A legendák övezte városi vasútállomás is helyi látványosságnak számít, amely Pfaff Ferenc tervei alapján készült, illetve annak épületében napjainkban is helytörténeti gyűjtemény található, amely állandó, régészeti leletekből álló kiállításával mutatja be Füzesabony történetét.

Jól látható, hogy Füzesabony a kedvező földrajzi helyzet, a beépíthető területek és közelben található turisztikai lehetőségek végett egészen jónak mondható potenciállal rendelkezik, a jövőbeni fejlesztések segítségével pedig talán egy fejlett, modern város arculatát is elnyerheti.

Megosztás