Halálra gázolt egy kerékpárost Esztergomban: vádat emeltek ellene

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy kerékpáros halálát okozta a 11. számú főúton.

A vádlott 2018. május 10. napján 15 óra 17 perckor, Esztergom lakott területén kívül, a 11. számú főúton, a 117. számú főút felől, Esztergom irányába vezette a személygépkocsit, amikor a 69. számú km szelvényében utolérte a vele azonos irányban, kerékpáron közlekedő sértettet, akinek az előzését határozta el. A vádlott nem úgy közlekedett, hogy a személy és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, amelynek következtében a 70-80 km/h sebességgel haladó járművének az első lökhárító jobb oldali részével nekiütközött a mintegy 13 km/h sebességgel, az úttest jobb szélétől egy méterre közlekedő, a sértett által hajtott kerékpár hátsó kerekének.

Az ütközés következtében a kerékpár kilökődött a sértett alól, a sértett a gépkocsi motorterének jobb szélére zuhant, a feje nagy erővel a felső szélvédőperemnek, tetőkeretnek ütődött, majd az úttestre esett.

A sértett a baleset során az életfontosságú szervek sérülése következtében a helyszínen életét veszítette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 403.601,-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció

Megosztás