Kategóriák: DorogHírek

Továbbra is problémát okoz az illegális hulladékok kihelyezése

Egy olvasónk szerint, közel két hónapja került ki a képen látható veszélyeshulladék-domb Dorogon, a Munkás utcai Garázssor és a vasút közötti területre.

Sajnos továbbra sem tudjuk elrettenteni az illegálisan szemetelőket, hiába írtunk róla többször, hogy ez a cselekmény szabadságvesztéssel büntetendő, sőt az ilyen veszélyes hulladékok kihelyezése súlyosbító tényező lehet. Korábban már írtuk, hogy egy férfi ellen eljárást indítottak, aki üzletszerűen hulladékszállítással foglalkozott, viszont a hulladékot nem legális telepre vitte, hanem azokat az erdőben szórta szét.

A következő képen az is látható, hogy szintén a Garázssoron a garázs oldalának döntve került kihelyezésre bontott hullámpala.

A jövőben esetlegesen megoldást jelenthet, hogy a településeken több térfigyelő kamerát helyeznek szolgálatba, az olyan említett területeken is, ahol visszatérő ez a cselekmény.

A Pilisjászfalui Polgárőrség pont a tegnapi napon (október 25-én) csípett el egy illegálisan szemetelőt, habár a férfi kerti zöld-hulladékot helyezett ki a 10-es út mentén, az is bűncselekménynek számít, hiába lebomló anyaggal van dolgunk!