Kategóriák: EsztergomHírek

Esztergomi vonatok is zakatoltak a Vasúttörténeti parkban

Október 20-22-e között, tizedik alkalommal került megrendezésre a Budapesti Vasúttörténeti Parkban a Nemzetközi Technikai Modell Vasút Fesztivál (TEMOFESZT), vagyis Közép- és Kelet-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása, melyen az Esztergomi Vasútmodellező Klub is részt vesz, idén már harmadik alkalommal.

Jerola Norbertet, az esztergomi klub elnökét kérdeztük az eseményről.

Hányan látogattak ki a Temofesztre, illetve milyen érdeklődés fogadta a standotokat? Pontos számot nem tudok mondani, mert mi csak kiállítóként voltunk fent és nem szervezőként, de ha jól hallottam minden idők legtöbb látogatója volt a rendezvénynek az idei.

Milyen asztallal és vonatokkal települtetek ki? A TT-s modul rendszerünkkel ami 16 egységből áll, illetve a H0-s asztalunkkal és a kibővített 4 egységgel amit idén készítettünk az asztalhoz. Többféle vonattal készültünk a kiállításra, ami természetesen a közismert típusok mint Szergej, Nohab, V43-as Szili, Gigant, Csörgő illetve többféle gőzös is futott a 3 nap alatt.

Melyik vasútmodell tetszett legjobban a látogatóitoknak? Legjobban a TT-s asztalon lévő tavaly elkészült „gyereksarok” tetszett a látogatóknak, ahol a gyerekek irányíthatták egy szabályzó segítségével a vonatokat, amerre szerették volna. Illetve a szeptemberben elkészült új H0-s fordítómodul.

Rajtatok kívül honnan érkeztek klubok, illetve hány klub képviselte magát? Budapestről, Határon túlról, Szegedről, Hatvanból, több magánember is képviselte magát a kiállításon. Ha jól tudom hazai klubok közül öten képviselték magukat rajtunk kívül. Ők N, TT és H0 építési nagyságban hoztak asztalokat modul rendszereket. Több modellezéssel foglalkozó bolt is kitelepült a 3 nap alatt, ahol vásárolni is lehetett különböző nem csak vasút modelleket, hanem maketteket, legokat, RC-ket és használt „turkálós” cuccokat is.

A kiállítás mellett milyen programok várták az érdeklődőket? A vasútmodell kiállítás mellett Lego vonatok, RC kamionok, RC tankok, illetve számítógépes vasúti szimulátorok várták az érdeklődőket, kint a park területén pedig fel lehetett nézni a régi gőzösökre dízelmozdonyokra, vagonokra. Továbbá a kerti vasúton is utazhattak a látogatók.

Fotók: Esztergomi Vasútmodellező Klub