Részegen ellopta ismerőse autóját, majd felborult vele

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy pilisjászfalui férfival szemben, aki ittas állapotban, a jogtalanul elvitt személygépjárművel az esztergomi körforgalomban felborult.

Az elkövető 2018. május 26. napján Esztergomban együtt italozott a sértettel, akivel taxival mentek a sértett dorogi lakására. A sértett a lakásban elaludt, amely után a vádlott a sértett engedélye nélkül magához vette a sértett tulajdonát képező gépkocsi indítókulcsát, majd a gépjárművel Esztergomba hajtott.

A szeszesitaltól közepes fokban befolyásolt, vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi Esztergomban a Dorogi út, Kiss János vezérezredes út kereszteződésénél lévő körforgalmon egyenesen áthajtott, majd az úttest jobb oldala melletti füves területre becsapódott és felborult. A balesetben a vádlottnak 8 napon belül gyógyuló sérülései, míg a gépjárműben anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó