Kategóriák: DorogHírekSport

Autómentes Bicajnapot napot tartottak Dorogon

Az Európai autómentes nap keretében kerékpárral tekertek az iskolába a dorogi gyerekek, az óvodásokat pedig KRESZ-parkkal várták, szeptember 21-én, pénteken.

A Dorogi Sport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület felhívására, idén már a második alkalommal csatlakozott a megmozduláshoz Dorog három általános iskolája.

A gyerekek reggel hat helyszín közül választhattak, ahol pedagógusok, illetve az említett egyesületek önkéntesei várták őket, majd a biztonság érdekében elkísérték őket az intézményekbe. A gyerekek a sportolás mellett ajándékokat is kaptak, hiszen mindenkit kakaós csigával, Cserpes túrórudival, illetve Hohes C üdítővel vártak a Magyar Kerékpárosklub jóvoltából.

A programnak nem lett vége, hiszen 10 órakor az óvodásokat várták a dorogi művelődési ház előtti téren. A téren kialakított ügyességi KRESZ-parkban mérhették össze a tudásukat, mindemellett a rendőrség képviselőinek segítségével megismerkedhettek a kerékpáros szabályokkal, illetve az alapvető biztonságukat szolgáló felszerelésekkel.

Megosztás