Kategóriák: DorogHírekSport

Több mint ezren álltak rajthoz a futófesztiválon

Szeptember 15-én, szombaton, 31. alkalommal került megrendezésre az immáron két éve Sarpi-Dorog Futófesztiválra keresztelt rendezvény. Idén már több mint ezren álltak rajthoz, köztük a legfiatalabb futó 2 éves, míg a legidősebb 70 év fölötti volt.

Az eseményen az óvodások 300 méteren, a kisiskolások 800 méteren kezdték meg a napot a Buzánszky Jenő Stadion futópályáján. Később a harmadik osztálytól a gimnázium negyedik osztályáig hosszabb távon, 1800 méteren indulhattak a sportolók. Minden résztvevő Dorogi Sport-os kulacsot, NaturAqua vizet, Milka Waffelinit és további meglepetést is bezsebelhetett.

A felnőttek sem unatkoztak a rendezvényen, hiszen három távon is elindulhattak. A legkisebb táv 7 km volt számukra, a Gete Trail névre hallgató terepfutás pedig 14 km volt, de az edzettebb sportolók a 21 km-es távon is összemérhették a tudásukat. A jó hangulatról Debreczeni Attila és Fejes Miklós szpíkerpáros gondoskodott. Idén újdonságként a Faajándékshop.hu munkatársai a résztvevők egyedi érmébe ingyenesen belegravírozták a befutóidőket.

Délután extrém akadályfutást rendeztek az Öböl Music Beach-en, ahol akár az óvodások is megmutathatták, hogy milyen ügyesek. Őket az általános iskolások, majd a felnőttek követték. Az izgalmas pályát teljesítők egyedi tervezésű éremmel és meglepetéssel térhettek haza.

Az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportrendezvényre 23 településről, többek között Tokajról, Kecskemétről, de ausztriai városból is érkeztek versenyzők Dorogra.

További fotók és eredmények>>

Fotók: Dorogi Sport