Kategóriák: DorogHírekSport

Több százan vettek részt a Futball Éjszakáján Dorogon

A Buzánszky Jenő Stadionban a legkisebbektől az idős sportbarátokig mindenkinek kínált programot a Dorogi FC. Hazánkban 21 labdarúgó szervezet kapcsolódott az országos rendezvényhez, amelyet az idén először rendeztek meg.

Szeptember 7-én a rendezvény nyitóakkordjaként Dorog város polgármestere támogatást adott át a dorogi utánpótlás labdarúgók teljesítményét elismerendő. Az elmúlt bajnoki szezonban az U14-es, U17-es és U19-es dorogi csapat is a bajnoki tabella élén végzett, mindezek mellett az országos diákolimpiát megnyerték a 14 éves korosztály labdarúgói.

Mayer László, a Dorogi FC elnöke köszöntötte a megjelenteket, az utánpótlás korosztályokban sportoló mintegy 200 fiatalt, a Dorogi FC felnőtt labdarúgóit és az edzőket.

Számos sportbarát is megjelent a rendezvényen, amely két különleges programmal kezdődött. Az öltözőblokkban Balogh Pál szakmai igazgató és Miskei Attila mutatta be az érdeklődőknek, hogyan készülnek a bajnoki mérkőzésekre: taktikai megbeszélés és videóelemzés zajlott a hazai öltözőben. A sportpályán a felnőtt edzők a gyerekeknek mutatták meg a látványos edzéstechnikákat. Havrán József erőnléti edző a mobilizáció, stabilizáció, rehabilitáció területén, Fenyvesi László edző az ügyességi labdajátékban, míg Belányi István és Vajda Gellért kapusedzők a hálóőri pozícióban fejlesztették az érdeklődőket.

A kapu mögötti területet a legkisebbek vették birtokba, ahol ugrálóvár és mászófal biztosította számukra a mozgási lehetőséget. A műfüves pályán a buborékfocit próbálhatták ki a kétszer 4 fős csapatok, míg az ovisoknak és kisiskolásoknak Szabó Ferenc és Janetka Zoltán edzők tartottak mérkőzésszerű foglalkozást.

Dorogi Sport vezetésével csocsóbajnokságot szerveztek a felnőtteknek és az általános iskolásoknak. A teqball asztalnál a Dorogi Fc felnőtt játékosai várták az őket kihívókat.

19 órakor vette kezdetét az interaktív beszélgetés, amelyen korábbi, nagy karriert futott dorogi focisták számoltak be élményeikről, biztatták a jövő generációt a sport szeretetére. Dankó József alpolgármester és dr. Bartalos József, a Dorogi FC örökös tiszteletbeli tagja vezette a beszélgetést, amelyen olyan nagy nevek, mint Mucha József, Szabó József, Füle Antal és Peszeki Jenő vettek részt.

Az estet Salik Zoltán Európa bajnok táncművész és táncosainak erotikával fűszerezett, futballt megidéző flashmobja zárta.

További fotók>>

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Megosztás