200 óra közmunkát kapott a nemi szervét mutogató dorogi férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség az új büntetőeljárási törvény szabályait alkalmazva, gyorsított eljárásban, szeméremsértés vétsége miatt állította bíróság elé azt a dorogi férfit, aki a nemi szervét mutogatta Táton.

Az ittas állapotban lévő férfi 2018. július 10. napján, este, Táton, a vasúti átjáróban lévő fém bódéban, egy padon ült. A vádlott a nadrágjának cipzárját lehúzta, a nemi szervét elővette és azt a nemi vágyának kielégítése céljából az arra járó nőnek mutogatta. A nő annyira megrémült, hogy elszaladt, de közben értesítette a rendőrséget.

Az új büntetőeljárási törvény alapján az ügyészség a beismerő vallomást tevő elkövetőt a kihallgatásától számított egy hónapon belül bíróság elé állítja, ha a bűncselekmény büntetési tétele tíz évi szabadságvesztésnél nem súlyosabb, az ügy megítélése egyszerű, a bizonyítékok rendelkezésre állnak. Mivel valamennyi törvényi feltétel fennállt, az ügyészség ezen eljárási forma alkalmazása mellett döntött.

A mai napon az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben 200 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. Az ítélet jogerős, ezáltal a büntetőeljárás gyorsan, az elkövetéstől számított egy hónapon belül befejeződött.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó