Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Fokozottan figyeljünk a szabadtéri tüzekre

Az elmúlt hetek száraz meleg időjárása egész Európában szabadtéri tüzek kialakulásához vezetett. Többször megjelent a médiában, a Portugáliában, Spanyolországban vagy éppen Németország észak-keleti részén kialakult nagy területű szabadtéri tűz. Sajnos most hazánkat is hasonló időjárási helyzet jellemzi.

Minden évben jellemző egy második szabadtéri tüzeket okozó időszak augusztus és szeptember hónapban. A legközelebbi előrejelzésekből látható a szárazság nálunk is veszélyes lehet, ha nem tartjuk be az alapvető tűzvédelmi szabályokat. Már most érezhető, hogy emelkedik az ilyen jellegű tűzesetek száma. Megyénkben augusztus 8-án, szerdán öt kisebb tűzhöz vonultak a tűzoltók. Mivel ezeket időben észlelték és jelezték a segélyhívó számon, illetve a szél sem volt erős, a kiérkező tűzoltók könnyen megállították a kisebb területen terjedő lángokat. Jellemzően útszéli és mezőgazdasági területeket érintettek a tűzesetek, de tegnap a vasútvonal mentén is kialakult két tűzeset.

A beavatkozó tűzoltók minden esetben vizsgálják a tűzeset körülményeit és a tapasztalatokat felhasználva megelőző lépéseket teszünk.

Ezúton is szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a fokozott odafigyelésre a tűzesetek megelőzése érdekében, legyen az egy otthoni bográcsozás, vagy egy felelőtlenül eldobott cigarettacsikk.

Forrás: komárom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: illusztráció