Kategóriák: Hírek

Bűn- és balesetmegelőzésre hívták fel a figyelmet a pilismaróti táborban

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai, Csonkáné Huszár Anita rendőr alezredes és Ungvári Csilla rendőr őrnagy, valamint a Komáromi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Sárdi Tímea rendőr törzszászlós 2018. július 18-án, szerdán Pilismaróton táborozó diákoknál jártak.

A rendőrök több mint száz általános iskolás táborozónak tartottak előadást a bűncselekmények és a balesetek megelőzési lehetőségeiről.

A résztvevő tanulók ezután játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták KRESZ tudásukat, valamint a bűnmegelőzés terültén szerzett ismereteiket, és az úgynevezett részeg szemüveg segítségével kipróbálhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság. A rendőrnők a nyári szünidő veszélyeire is felhívták a gyerekek figyelmét és arra kérték őket, hogy az év során megszerzett bűn-és baleset-megelőzési ismereteiket a nyári szünet alatt is alkalmazzák annak érdekében, hogy ne váljanak sem bűncselekmény, sem közúti közlekedési baleset áldozataivá

Fotók, forrás: police.hu