Kategóriák: Hírek

A legegészségesebb tényezők, amelyekkel garantált a minőségi élet

Mindenki szeretne sokáig élni, és úgy meghalni, hogy természetesen megöregszik. Azonban ez egyre nehezebben megoldható, mert az ember a mennyiségre törekedve a minőség romlására éli az életét.

A szerelemből is a mennyiség lényeges, sokan trófeákat gyűjtenek, vagy kihasználják egymást. Esetleg alkalmi partnerek. A tárgyakból is a mennyiségre törekszünk, hogy sokat birtokoljunk, ezek azonban olcsóbbak, hamar tönkremennek, így végeredményben nem jó befektetések. Pedig a legtöbb kincsünk már meg van, csak az orrunk elé kellene néznünk (család, szeretet, lehetőségekkel teli személyiségünk). A minőségi élet összetevői közül a legfontosabb a boldogság. Hiszen élhetünk 10 évet boldogtalanul, vagy ötöt teljes boldogságban, valószínűleg az utóbbi lenne kellemesebb. Az életünk minőségét, és mennyiségét is egyszerre javíthatjuk, ha odafigyelünk az egészségünkre.

Ez magába foglalja az egészséges táplálkozást, aminek a lényege, hogy a szervezetre káros hatást gyakorló élelmiszereket ki kell iktatni az étrendből. Az élelmiszerek minden esetben tartalmaznak olyan adalékot, amely nagyobb mennyiségben mérgező a szervezet számára, ez pedig a műtrágyáknak, a környezetszennyezésnek, a sok vegyszernek köszönhető. Szerencsére élelmiszermérnökök által bevizsgált termékek kerülhetnek csak forgalmazásba. A bio élelmiszerek sem jobbak a hétköznapi termékektől, hiszen a levegőben ugyan úgy jelen vannak azok az anyagok, amelyeket a szél könnyedén hordoz útja során szanaszét a világban. A mennyiségre is oda kell figyelni, mert a túlsúly, a soványság mind rontják az egészséget. Azonban, ha az ember kiegyensúlyozottan táplálkozik, sok egészséges élelmiszert visz be a szervezetébe, azt a máj (a fő méregtelenítő központ) és más szervek meghálálják, ergo elkerülhetünk nagyon súlyos betegségeket is. Az öregedést gátló folyamatokhoz nem a krémek lesznek hasznunkra, hanem a megfelelő folyadékfogyasztás. A vitamindús táplálkozás mindennek a kulcsa.

A sport pedig a testet tartja karban, a vázizmokat erősíti, a fittséget javítja. Minden egyes mozgásforma hozzájárul ahhoz, hogy a test vérellátása, rugalmassága, izom-zsír aránya javuljon. A futás ráadásul remek stressz levezető is, de a boksz, a küzdősportok is ilyen hatással vannak ránk. A futás a fogyást is megelőlegezi, mert az anyagcsere felpörög, és az izzadás bónuszképp segíti a méregtelenítést, ugyanis a pórusokon keresztül izzadság formájában sók és egyéb vegyületek oldódnak ki. A jó közérzethez elengedhetetlen, hogy elfogadjuk önmagunkat, hogy legyen nagy önbizalmunk. Ezért márpedig tenni kell. A bicikli, az úszás is remek, az úszás a gerincbántalmakra is nagyon jó, ellazít és megnyugtat.

A jóga és egyéb meditációs gyakorlatok a szellemi felfrissülést és ráhangolódást segítik elő, emellett a stresszt lehet vele kiiktatni a mindennapokból, például a munkahelyi stresszt, amelynek egyébként jelen sem kellene lennie az életünkben. Remek munkalehetőségeket találhatunk például a bekescsabaallas.hu oldalon, (kattints ide a részletekért), de sajnos előfordul olyan, hogy az ember nem azt a munkát találja meg, amelyet mindig is szeretett volna csinálni. Olyan munkát kell találnunk, amelyet örömmel végzünk, és akkor nem érezzük tehernek, illetve a barátainkat is a szerint kell megválasztanunk, hogy pozitív irányba vigyenek bennünket, ugyanez vonatkozik a harmonikus, szeretetteljes párkapcsolat kialakítására is. Csak arra törekedjünk, hogy a szívünk után menjünk. Ez vezethet ugyanis a boldogsághoz.

(x) Hirdetés