Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ítélet várható a dorogi hajléktalantámadás ügyében

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt tárgyalják 2018. június 27-én, szerdán a 2015-ös dorogi hajléktalantámadást. A tárgyaláson ítélet várható!

I.r. és IV.r. vádlottak testvérek. Baráti körükbe tartozik II.r., III.r. és V.r. vádlottak. I.r. vádlott barátnője Fk. N. Zs. 2015.10.11. napján I.r. vádlott és barátnője találkoztak Dorogon egy parkban B. Zs., R. B. és Sz. G. hajléktalan sértettekkel, akikkel beszélgetni kezdtek. Eközben B. Zs. sértett Fk. N. Zs. combjára tette a kezét, melyen I.r. vádlott felháborodott, vitába keveredett a sértettel, majd barátnőjével együtt távoztak. Összetalálkoztak a többi vádlottal, és megbeszélték, hogy felkeresik a három hajléktalant és megverik őket. A három sértett rendszeresen egy romos állapotú házban töltik az éjszakáikat.

Ezen a napon az esti órákban a vádlottak, Fk. N. Zs, valamint P. V. elindultak a sértettek lakóhelye felé, akik a házban aludtak. I.r., II.r, III.r. és IV.r. vádlottak mindhárom sértettet ütlegelni és rugdosni kezdték. A sértetteket álmukból ébredve érte a támadás, menekülni, védekezni, visszaütni esélyük sem volt. V.r. vádlott végignézte a sértettek bántalmazását, a vádlottak kérésére telefonjával világított abból a célból, hogy a vádlottak jobban lássák a sértetteket.

A hajléktalan személyek bántalmazását követően I.r. vádlott elvette a korábbi bántalmazás hatása alatt álló, emiatt ellenállásra képtelen B. Zs. sértett mobiltelefonját. II.r. vádlott eltulajdonította B. Zs. sértett 2.000,-Ft-ját. III.r. vádlott eltulajdonította a bántalmazás hatása alatt álló és emiatt ellenállásra képtelen Sz. G. sértett tulajdonát képező 5 szál szivarkáját.

A hajléktalantámadással kapcsolatos tavalyi cikkünk ide kattintva tekinthető meg!

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtószoba