Kategóriák: EsztergomHírek

Megszépítette közterületeit Esztergom

Az üdülési szezonra Esztergom Város Önkormányzata megszépítette a kiemelt közterületeit. A virágágyak beültetése folyamatos. A Hősök terei és a Tesco körforgalomnál, a Mindszenty, a Béke és a Bazilika előtti téren, illetve a Balassa iskolánál, valamint, a Múzeum cukrászdánál, a Szentgyörgymezőn és a kertvárosi Tópart utcai ágyásoknál már végeztek a munkákkal – írja a település a honlapján.

Lakossági és képviselői megkeresésekre a város területén folyamatossá vált az új beszerzésű padok telepítése is. Összesen 180 darab pad kihelyezésére, illetve cseréjére nyílt lehetőség eddig költségvetési forrásból. A régi pihenőpadokat is felújítja a város.

Már láthatóak az új pihenőpadok a Balassa iskola, a Bazilika, a Bánomi lakótelep, a Bem tér, a Budai lakótelep, az Erzsébet park és a Kertváros területén, valamint a Szentgyörgymezői templom környékén, illetve a Trianoni emlékműnél, a Prímás-sziget csúcsán.

A lebontott Zöld Ház helye kizöldült. Nem lett a hivatali szándékokkal szemben 30 helyes parkolóhely-bővítés, mert Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési Bizottsága 143/2017. (XI.28.) VfB határozatában arról rendelkezett, hogy: „Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési Bizottsága úgy dönt, hogy elfogadja dr. Szerencsés Gergely István képviselő határozati javaslatát, miszerint javasolja a bizottság, hogy a bontás befejeztével szükséges méretű termőföld kerüljön leterítésre, ahol zöldfelületet lehessen kialakítani és javasoljuk, hogy a meglévő járda mellé járdaszegély kerüljön kiépítésre és kérjük a tisztelt hivatalt az árajánlat bekérésére és munka megrendelésére. Felelős: Eck András elnök”

A városi zöldfelületek kezelését a Zöld-Út Esztergom kft. végzi az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. A városi cégnél jelezzék, ha nincs lenyírva a járdák melletti sövény, vagy gazossá válik egy-egy park vagy egyéb közterület.

Forrás: esztergom.hu
Fotó: illusztráció – facebook.com

Megosztás