Gyerekzsivaj, móka és kacagás térségünk tűzoltóságain

A Nyitott szertárkapuk program keretében valamennyi Komárom-Esztergom megyei tűzoltóság kitárta kapuit az érdeklődő gyerekek és szülők számára vasárnap.

Idén is rengetegen látogattak el a tűzoltóságokra, ahol megismerkedhettek a tűzoltó szakfelszerelésekkel, felülhettek a gépjárműfecskendőkre és kipróbálhatták a puttonyfecskendőt.

Esztergomban a tűzoltóparancsnokság szerbemutatót és tűzoltási bemutatót tartott az egyik bevásárlóközpont parkolójában. A rendezvényen az érdeklődő gyermekek és szüleik a tűzoltók segítségével megnézhették a tűzoltójárműveket és az általuk használt felszereléseket. A gyerekek örömmel ültek be a tűzoltóautókba, ahol magukra vehették a védőfelszereléseket is. A bemutató részeként a tálca tűzoltást gyakorolhatták szüleik és a tűzoltók segítségével. A program részeként a jelenlévők megismerhették a tűzmegelőzés alapszabályait is a területi tűzmegelőzési bizottság jóvoltából. A katasztrófavédelem munkatársai pedig szórólapok szétosztásával tették érthetővé, miként lehet a mindennapi életben megelőzni a tűzesetek kialakulását, különös tekintettel a dohányzásra és a tüzelő fűtő berendezéskre.

Az esztergomi tűzoltóparancsnoksághoz tartózó nyergesújfalui és bajnai őrs is megnyitotta kapuit vasárnap délelőtt, de a tokodi önkéntesek is várták az érdeklődőket, ahol a látogatók megtekinthették a tűzoltószereket, gyakorlatokat végezhettek és betekintést kaptak a tűzoltók mindennapjaiba is.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu/dorogimedence.hu
Fotók: Görbe Zoltán tű. ftörm.