Kategóriák: DorogHírek

interAKTÍV Gyereknap Dorogon

A korábbi évekhez hasonlóan a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezi meg idén is a városi gyereknapot Dorogon.

Az egyesület elnökével, Szekér Zoltánnal beszélgettünk az idei újdonságokról.

Mi lesz a Dorogi Gyereknap idei tematikája?

Idén egészen különleges programot kínálunk a gyerekeknek. Két külön korosztályra bontottuk a gyerkőcöket. Szeretnénk megszólítani a 3-8 év közötti óvodásokat és kisiskolásokat és szeretnénk változatos programot kínálni a 9-14 éves korosztály részére is. A kisebbeknek egy napra felnőttnek érezhetik magukat, hiszen különböző foglalkozásokat próbálhatnak ki interaktív módon. Szlogenünk: „Egy napra te is felnőtt lehetsz!” Ez azt jelenti, hogy hét állomáson fogják őket Hófehérke és segítői várni, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat. A gyereknapot megelőző héten az óvodákban és iskolákban kiosztásra kerülnek a munkafüzetek, amelyekbe állomásonként szerezhetnek a résztvevők matricákat. A hét állomáson az alábbi témaköröket próbálhatják ki a gyerekek: szelektív hulladékgyűjtés a Sarpival, edzőközpont, laboratórium a Richterrel, házvezetés, egészséges és egészségtelen ételek válogatása, postai munkák, majd az utolsó, nagy állomáson Hófehérke és Szende kézműves foglalkozásokkal várják őket. Aki mind a hét állomáson részt vesz, azt apró ajándékkal lepjük meg. Azt reméljük, hogy nagyon jól fogják magukat érezni a kicsik és egy pozitív élménnyel térnek haza. A Sarpi és a Richter is saját szakembereivel látogat el a rendezvényre, a Sarpi munkatársai a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról fognak beszélni, a Richter dolgozói pedig érdekes kísérleteket fognak bemutatni.


Fotó: egy korábbi dorogi gyereknap

A nagyobbaknál a tudatos internethasználatra helyeztük a hangsúlyt. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ennek a korosztálynak, akiknek már nagyon sokat jelent a virtuális világ, bemutassuk azt, hogy ezen kívül más is létezik. A számítógépes játékok mellett érezzék jól magukat egymás társaságában is és tudjanak együtt is játszani. Ezért a fiúknak egy FIFA bajnokságot rendezünk, amelyre a gyerekek már nevezhetnek hétfőtől az iskolájukban. Különböző korosztályokban versenyezhetnek egymás ellen, nagy kivetítőkön közvetítjük majd a mérkőzéseket. De emellett felépítünk egy nagy, 10×14 méteres műfüves focipályát is, ahol a csapatoknak szintén össze kell mérniük a tudásukat élő fociban. Tehát nemcsak a kontrollerek világában, hanem a valós pályán is számot kell adni a tudásukról.

A lányoknak is különlegességgel készülünk. Ez a korosztály már nagyon sok Youtube videót néz, így ők részesei lehetnek egy profi videoklip forgatásnak. A bátor vállalkozókedvűek szereplői lehetnek a Carmen Táncegyüttes által vezényelt koreográfiának, amelyet a nap végén valódi operatőr rögzít egy valódi forgatási helyszíneken és amelyet előreláthatólag – az utómunkálatok befejeztével – a rendezvényt követő szerdán már be is tudunk mutatni.

Lesznek-e programok a nagyobb testvérek és a felnőttek részére?

A FIFA18 bajnokságba vállalkozó szellemű apukák, anyukák és nagyobb testvérek is beszállhatnak, az egész családnak szeretnénk tartalmas szórakozást kínálni.  Szeretnénk pszichiáter bevonásával a tudatos internethasználatról egy beszélgetést tartani, kifejezetten a szülők számára. Sokan szeretnék, hogy gyermekeik kevesebbet internetezzenek és arra keressük a választ, milyen módon tudják ezt elérni csemetéjüknél. Ha pedig már az interneten játszik, akkor hogyan tudnak arra figyelni, hogy tartalmas szórakozást kínáljon a korosztályának megfelelően.

Ezen kívül a korábbi évekhez hasonlóan idén is ínycsiklandó finomságokkal várunk mindenkit. Ismét lesz vattacukor, lepény, kürtőskalács, csavartkrumpli és fagyi is az Otthon téren.

Hánykor kezdődnek a programok és meddig tartanak?

9 órától várjuk a családokat és egészen 17 óráig tartanak a programok.

Részletes program>>

Facebook oldal>>

Forrás: dorogestersege.com

Megosztás