Kategóriák: Hírek

Hatalmas érdeklődés fogadta a Közlekedésbiztonsági Napot

Április 20-án rendezte meg az Annavölgyi Önkormányzat kezdeményezésére, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Dorogi Rendőrkapitányság és a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a IV. Közlekedésbiztonsági Napot Annavölgyön.

A közlekedésbiztonsági nap fővédnöke Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány volt. Az eseményen rengeteg gyermek és felnőtt is részt vett, volt kerékpárverseny, kutyás és lovas bemutató, de ügyességi versenyt is rendeztek.

Az egész napos programok mellett a nap csúcspontja egy rendőrségi helikopter volt, amelyet a gyermekek is részletesen átnézhettek. A parkolóban pedig rally bemutatót láthattak az érdeklődők Juhász Balázs, Kubovics István, Gerendás Ádám, Warschitz Roland, Szabó György rally versenyzők jóvoltából.

A rendezvény teljes ideje alatt Takács Zsuzsanna polgárőr, a Kisbéri Lovas Tagozatból, Gandalf nevű lovával folyamatos bemutatót tartott, válaszolt a lovas polgárőr szolgálat szépségeiről, tanácsokat adott az érdeklődőknek.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelem jóvoltából egy tűzoltó autó is végig jelen volt a gyerekek örömére, szirénázhattak, felpróbálhatták a ruhákat, megnézhették a felszereléseket.

A GA Medic egészségügyi szolgáltató egy mentőautóval volt jelen, itt is ki lehetett próbálni szinte mindent, kérdéseket intézhettek a mentő személyzethez.

A nap második fénypontja egy “disco baleset” szimulációja volt. Biztonsági intézkedések közepette el lett játszva, hogy ittas fiatalok a hajnali órákban hazafelé tartva balesetet szenvedtek kettő autóval. A szolgálatban lévő polgárőr ért először a helyszínre, majd a rendőr járőr megérkezésekor tájékoztatást adtak a sérültek állapotáról és az addigi intézkedésekről. A mentő egységek illetve a tűzoltók is megérkeztek, majd összehangoltan megkezdték a sérültek mentését illetve feszítő-vágóval kiszabadították a sérülteket. Éppen időben, mert egy elektromos zárlat miatt az autókban tűz keletkezett, melyet sikeresen eloltottak. Eközben Málnás Zsolt alezredes folyamatosan kihangosítva ismertette a hivatásos szervek beavatkozásának menetét.

A nap végén az összes résztvevő jármű felkerekedett és útra keltek egy autós felvonulásra, melynek útvonala következő volt:
Annavölgy-Dág-Csolnok-Dorog-Tokodaltáró-Dorog-Sárisáp-Annavölgy.

További fotók az eseményről>>

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség