Milliókat fizethet az a férfi aki autókat rongált Esztergomban

Az Esztergomi Járásbíróság 2018. április 4-én tárgyalás mellőzésével meghozott végzésben rongálás bűntette miatt 600.000.- forint pénzbüntetést szabott ki és az okozott 1.846.701.- forint kár megfizetésére kötelezte azt a férfit, aki az egyik esztergomi parkolóban két autót is megrongált 2017 novemberében.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2017. november 12-én, a hajnali órákban autójával az egyik esztergomi parkolóban leparkolt, majd két autót is megrongált. Az egyik gépkocsinak betörte az első és a hátsó szélvédőjét, bal oldali hátsó lámpáját, a jobb oldali első ajtó üvegét, valamint mindkét visszapillantó tükröt is letörte, a jármű elejét és oldalát többször megrúgta, ami miatt mindkét első lámpabúra kimozdult a helyéről. A vádlott felmászott a gépkocsi tetejére, azon ugrált, melytől a gépkocsi teteje behorpadt. A vádlott a gépkocsi belsejébe bemászva letörte az irányjelző, valamint az ablaktörlő karokat. A rongálással 1.751.313.- forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Ezután a vádlott még egy személygépkocsit megrongált ugyanabban a parkolóban. A jármű mindkét hátsó lámpáját betörte, a bal oldali hátsó lökhárítót és a motorháztetőt megütötte, amitől azok eldeformálódtak. A vádlott ezen bűncselekményével 95.393.- forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs. Az ügyész, a vádlott és a magánfelek azonban a végzés kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását kérhetik, így az nem jogerős.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály