Kategóriák: EsztergomHírek

Szakmák Éjszakája Esztergomban

Idén 2018. április 13-án 18 és 22 óra között tartják meg a Szakmák Éjszakáját. Esztergomban négy intézmény is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A „Szakmák Éjszakája pályaorientációs rendezvény, amelyet eltérően a hagyományos pályaválasztási eseményektől szabadidős, családi tevékenységként szervezik meg a szakképzést kínáló középiskolák, szakképzési centrumok. A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek. Minden program ingyenes.

A Szakmák Éjszakáján a tevékenységeket 4 csoportba osztják:
– próbáld ki: interaktív programok
– csináld meg: szakmakipróbálás
– ismerd meg: bemutatók, előadások, üzemlátogatások

A Szakmák Éjszakájának célja a szakmák megismerése és kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz. Szintén újdonságot jelent, hogy nem csak a közvetlenül pályaválasztás előtt álló fiatalokat hívják, hanem az általános iskolásokat, a középiskolás korosztályt és a felnőtteket is.

Programokkal várnak minden érdeklődőt a Tatabányai Szakképzési Centrumhoz tartozó esztergomi intézmények: Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola, Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskola, Bottyán János Szakgimnázium, Szent Imre Gimnáziuma és Szakgimnázium.

Gyere és próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Szakmák Éjszakája 2018 honlapja>>

Facebook esemény>>

Megosztás