Kategóriák: EsztergomHírekTát

Katasztrófavédelmi vetélkedőt rendeztek Táton

Remek hangulatban telt a Felmenő Rendszerű Ifjúsági Katasztrófavédelmi vetélkedő helyi fordulója, melyet az Esztergomi Katasztrófavédelmi kirendeltség szervezett. Az idei évben Tát város bemutatása volt a cél, melyhez hozzájárult Tát város önkormányzata, valamint helyi és környékbeli cégek, vállalkozások, akik a díjazásról gondoskodtak.

A tűzoltó eszközök felismerését a veszélyes anyagot szállító jármű balesete követte, majd elsősegélynyújtásból adtak számot a diákok. A rendőrség egy közúti baleset során végrehajtandó szabályokat ismertette meg résztvevőkkel.

Árvízi ismeretek is helyet kaptak, ahol védmű építése volt a feladat, majd a katasztrófa helyezetek során végrehajtandó magatartási szabályokból adtak számot a megjelentek.

Hatalmas sikert aratott az idei évben is a füstsátor, ahol valós helyzetet szimuláló korlátozott látási viszonyok között kellett végrehajtani sérült személy és tárgy kimentését.

A diákok másik nagy kedvence a MÁTRIX állomás volt, melyet a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület biztosított.

A teszt állomáson – tűzoltósági, iparbiztonsági és polgári védelmi totó, valamint Tát város helytörténete várta a résztvevőket.

Továbbjutók:

Általános Iskola:
1. Dobó Katalin Gimnázium 1-es csapata, Esztergom
2.Arany János Általános Iskola, Lábatlan
3.III. Béla Általános Iskola, Tát

Középiskola:
1.Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakgimnázium, Dorog
2.Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 3-as csapata, Esztergom
3.Dobó Katalin Gimnázium 3-as csapata, Esztergom

Az elmúlt évek közösségi szolgálatában résztvevő tanuló ifjúság tudásszintje hozzájárult a vetélkedő magas színvonalához, az eredményhirdetést követően a csapatok elégedetten és magabiztosan várják a megyei fordulót.

Ezúton köszönjük Tát Város Önkormányzatának, hogy biztosította a résztvevők számára az étkezést, valamint a kiemelkedő segítséget a vetélkedő magas szintű végrehajtásához.

A diákok díjazásának biztosításáért külön köszönet illeti azon cégeket, vállalkozásokat, akik a díjakat biztosították részükre.

A versenyre a kupákat a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság Elnöke biztosította.

A vetélkedőt támogatta: Tát Város Önkormányzata; IceBeach Kft, Tát; Farkas Trans Kft, Tokod; Botlik Trans Kft, Tát; Kovács Jánosné ev.; Olga Fa-Ker Kft, Tokod; Czuth Zoltán, Zoli Kerékpár, Tát; Duna Takarék, Tát; Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt, Dorog; Magyar Suzuki Zrt, Esztergom; Zoltek Zrt, Nyergesújfalu; Dorogi Erőmű Kft /Veolia/, Dorog; Resszer Kristóf, Tokod

Fotók: Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu