Kategóriák: DorogHírek

Megújulnak a dorogi iskolák tornatermei

A dorogi Eötvös József, a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Zsigmondy Vilmos Gimnázium sportolási lehetőségeit javítják 120 millió forintból.

Még az idén egy pályázat keretein belül valósul meg a két általános iskola korszerűsítése. A Zrínyi iskolában kicserélik a balesetveszélyessé vált tornaterem padlózatát, valamint felújítják a hozzá kapcsolódó öltözőt és vizesblokkot. Az Eötvös iskolában 16 millió forintból a repedezett kézilabdapályát gumilapokból álló burkolatra cserélik. A rossz állapotban lévő kerítést felújítják, a pályát palánkkal veszik körbe és új labdafogó hálókat is elhelyeznek, de mindemellett az udvar világítótesteit energiatakarékos lámpákra cserélik.

Az EFOP keretében 80,9 millió forintnyi állami támogatásból újul meg a dorogi gimnázium. Az iskola beltéri tornatermét felújítják, de a hozzá tartozó vizesblokkok is megújulnak. Az intézmény udvarán található repedezett kosárlabdapálya teljes egészében műanyag borítást kap. Mindemelett a külső homlokzati nyílászárókat is kicserélik.

Az intézmények beruházásai várhatóan 2018 októberében készülnek el.