Kategóriák: HírekKék hírek

Akár nyolc évet is kaphat térségünk egyik dílere

Vasárnap írtuk, hogy egy lábatlani díler közúti ellenőrzés során lebukott. Később kiderült róla, hogy már hosszabb ideje árulta a kristály fajtájú kábítószert.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntető ügyben indítványozza a 42 éves lábatlani férfi előzetes letartóztatásának elrendelését.

Az egyébként munkanélküli férfi már hosszabb ideje árulta a kristály fajtájú kábítószert a kiterjedt vevőkörének 4500 Ft/gramm áron. A gyanúsítottat 2018. március 24. napján közúti ellenőrzés alá vonták, melynek során a rendőrök az autóban elrejtve nagyobb mennyiségű kábítószert találtak, amit a férfi Budapesten vásárolt azért, hogy tovább értékesítse. Ezen túlmenően a gépjárműben, illetve a férfi lakásán a nyomozók kábítószer-kereskedelemből származó több százezer forintot foglaltak le.

Az elkövető terhére rótt kábítószer-kereskedelem bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén veszélyeztetné a bizonyítást, illetve tartani kell attól is, hogy a kereskedést tovább folytatná.

Az indítványról a nyomozási bíró a mai nap folyamán dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu/dorogimedence.hu
Fotó: police.hu