Kategóriák: HírekPiliscsév

Harminc nélkülözőnek segítettek Piliscséven

Sikeresnek tekinthető a nagyböjti adománygyűjtés itt Piliscséven, nagyon sok tartós élelmiszert kaptunk, ezennel is köszönjük a segítséget a helyi lakosoknak – közölte Bíró Mátyás, a Piliscsévi Kisboldogasszony Katolikus Karitász csoport vezetője.

Mint mondta: az országos Katolikus Karitász gyűjtésbe bekapcsolódva majdnem 30 rászorulónak, mintegy 16, több ezer forint értékű szeretetcsomagot sikerült összeállítaniuk, köztük több nehéz sorban élő családnak is.

„Az egyikük, férjét és a dédmamát is ápolva, két gyermeket nevelve, azaz embert próbáló élethelyzetben is tagunk lett, és a helyi közösségünk nélkülöző tagjainak is próbál segíteni. Egy másik hölgy pedig, komoly betegsége (sclerosis multiplex) ellenére a mai napig dolgozik Budapesten, miközben hihetetlen akaraterőt és derűt sugároz. Nagyon hálás volt a tartós élelmiszerekért, de a végén azt is kérte, hogy bármikor szóljunk neki, ha tud, ő is szívesen segítene a helyi rászorulókon. Azt hiszem, ezek azok a pillanatok, amikor a JóIsten üzen számunkra” – fejtette ki a helyi karitász csoport vezetője.

Idén március 4. és 11. között rendezték meg hazánk katolikus templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. Az összegyűlt adományokból a Katolikus Karitász országos humanitárius szervezet önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak.

Tavaly mintegy 190 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 25 ezer családnak, idős, beteg, egyedülálló embernek tudtak segíteni.

A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat szociális, egészségügyi intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján. (https://karitasz.hu/)

A pár hónapja alakult Piliscsévi Kisboldogasszony Katolikus Karitász csoport fő célja a település rászorulóinak, nélkülöző családjainak támogatása: tartós élelmiszerek, ruhafélék osztása, különféle önkéntes munkák, programok szervezése, de akár egy megértő beszélgetés formájában is.

A helyi karitász csoport vezetője: Bíró Mátyás, a csoportért felelős lelki vezető: Feldhoffer Antal, plébános. A csoport tevékenységéről, vállalásairól, támogatásáról a helyi Facebook csoportokban lehet bővebb információhoz jutni.

Fotók: Dubiczkiné Bitter Csilla, Bíró Mátyás