Kategóriák: EsztergomHírek

Felmentették az esztergomi egészségügyi dolgozókat

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt négy esztergomi egészségügyi dolgozónak kellett hétfőn bíróság elé állnia egy 2013 novemberében történt eset miatt.

Egy pszichiátriai és mentális betegségben szenvedő asszonyt egy szociális otthonból csuklófájdalmak miatt szállították az esztergomi kórházba 2013 novemberében. Az asszonyt el is helyezték egy kórteremben, aki felkelt, zavartan viselkedett és a sürgősségi osztályon sétálgatott. Este nyolc óra után viszont többször is elhagyta a kórház épületét, de kétszer sikerült is visszakísérni őt az osztályra. Este fél tíz körül ismételten elhagyta a kórházat, amit már senki sem észlelt. Egy földúton sétált a sötétben, ahol egy körülbelül 50-60 cm mélységű vízelvezető árokba zuhant és vízbe fulladt.

Az Esztergomi Járásbíróság 2018. február 26-án tárgyalta az esetet. Az ügyben az első-, a másod-, és a harmadrendű vádlottakat bűncselekmény hiányában felmentették, a negyedrendű vádlottat pedig egy év próbaidőre bocsátották.

Forrás: borsonline.hu, kemma.hu, birosag.hu