Kategóriák: DorogHírek

Dorog Költségvetése 2018

Dorog Város Képviselő-testülete elfogadta a 2018-as évre szóló költségvetést, amiben szerepelnek út- és járdafelújítások, beruházások és működéssel kapcsolatos költségek is.

Dorog város 2018 évi költségvetésének teljes összege 4 milliárd 106 millió forint. Ebből a város saját bevétele 1 milliárd 739 millió forint, aminek a nagy része a helyi adókból származik (ennek a 68%-át az iparűzési adó teszi ki). A működési bevételekből 724 millió forintot tesz ki az állami támogatás, ami nagyrészt az önkormányzat működésére és a közfoglalkoztatási feladatokra nyújt fedezetet.

A kiadások zömét a város intézményeinek működésére fordítják, ami 2 milliárd 233 millió forint, viszont a fejlesztésekre is jut bőven, hiszen 1 milliárd 260 millió forinttal számolhatunk a beruházások esetében.

A 2018-as beruházásokkal kapcsolatban vannak jelentős közterület felújítási projektek is, köztük szerepel a zöldterületek fejlesztése, a Bimbó utca befejezése, illetve a sportcsarnokhoz és a Petőfi iskolához kapcsolódóan az egész Iskola utca kétoldali járda és a közterület rendezése is. De a célkitűzések között szerepel az Erőmű utca és a Vörösmarty utca járdafelújítása is.

A beruházások között szerepel még a légiópincék elbontása, a játszóterek fejlesztése, a kamerarendszerek bővítése, Miniverzum kialakítása, Petőfi iskola felújítása, az 1848-as emlékmű rekonstrukciója, illetve a sportlétesítmények fejlesztése (birkózócsarnok, futókör, uszodabővítés, stadion és sportcsarnok felújítás).

A 2018-as évben az Európai Unió támogatásával az alábbi projektek valósulhatnak meg Dorogon: Energetikai korszerűsítés a Zrínyi Iskolában, A dorogi Petőfi Sándor Általános iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése, Dorog a dinamikus és fenntartható fejlődés városa (CLLD), Csatlakozás az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez.

A beruházások pénzügyi részleteiről itt olvashatunk, a költségvetéssel kapcsolatos mellékleteket pedig itt tekinthetjük meg. Mindemellett a dorogi magazin legfrissebb videójában is hallhatunk a költségvetésről.

dorogimedence.hu