Kategóriák: DorogHírek

Kinek a feladata a takarítás a vasút mellett?

Habár a tartóoszlopok és a felsővezetékek kiépítése a dorogi szakaszon már megtörtént, takarítani a munkálatok után elfelejtettek a kivitelezők.

Egyre többen panaszkodnak a városképet leromboló állapotokról, ami a vasút mellett uralkodik. Elengedhetetlen volt a villamosítás kapcsán a fák kivágása és a belógó gallyak eltávolítása, ami ebből a szempontból érthető, viszont az már kevésbé, hogy miért nem szállították el a munkálatok során keletkezett zöld hulladékot?

A szemétdomb további hulladékokat vonz: ismerjük már ezt a jelenséget, hogy ha egy terület rendezetlen, elhanyagolt, többen nézik „közkukának”. Pedig az illegális hulladék-elhelyezés bűncselekménynek számít. A dorogi Baross Gábor lakótelep garázssor mögötti részén, a vasút mellett pont ez az effektus lépett érvénybe, a munkálatok során nem takarították el a keletkezett hulladékot, a környezetet nem kedvelő embertársaink pedig elkezdték a kommunális-, építési- és veszélyes hulladékok elhelyezését a területen: a húsos dobozoktól kezdve a televízióig már minden megtalálható.

A szemetelés az erdő széli területeken már rég óta felszámolhatatlannak tűnő folyamat, de ha már a város területén is szemétdombokat kell kerülgetnünk, az nagyon rossz jövőképet vetít elénk.

Frissítés: a gyérítéssel foglalkozó vállalkozó jelezte, hogy a vonalon végzett munka befejeztével elszállítja a keletkezett zöldhulladékokat.

Fotók: Facebook.com (T. Gyula)