Nem tudta elfogadni a szakítást, ezért volt barátnőjét agyonverte

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 37 éves pilismaróti férfival szemben.

A férfi és a barátnője között szerelmi viszony volt, azonban a nő szakított a férfival. A férfi ezt nem tudta elfogadni, és a kapcsolat megromlásáért párjának barátnőjét hibáztatta, aki szerinte ellene hangolta szerelmét. A férfi a szakítást követően, 2017. szeptember 2. napján ittasan megjelent az egyik Esztergom-kertvárosi sörözőben, ahol üvöltve számon kérte volt párjának barátnőjét, majd vitatkozni kezdtek.

A férfi a veszekedés során a nő védelmében fellépő férfit ököllel arcon ütötte, majd a nőt megragadta a hajánál fogva, így próbálta kihúzni a sörözőből, továbbá tenyérrel arcon ütötte. A bántalmazó a nőt egyszer lefejelte, amitől a sértett a földre esett, majd ököllel arcon ütötte. Ezt követően a védelmező férfit szintén lefejelte.

A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban a bántalmazás mindkettőjüknél alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A halmazati szabályokra figyelemmel a férfival szemben akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség