Változások az idei hulladékszállításban

Már elérhetőek a 2018-as évre szóló Dorog és térségére vonatkozó hulladékelszállítási járattervek. Mindemellett változásra és téves tájékoztatásra is szeretnénk felhívni a figyelmet!

A lenti információk az alábbi településekre érvényesek: Dorog, Kesztölc, Piliscsév, Csolnok, Dág, Leányvár, Úny, Annavölgy, Bajna, Epöl, Máriahalom, Nagysáp, Tokod, Tokodaltáró, Sárisáp.

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

2018 januárjától havi egy alkalom helyett, havi két alkalommal szállítják el a szelektív hulladékokat a lakosság kérésére.

A továbbiakban a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló ingyenes, VERTIKÁL emblémával ellátott csere zsákokat a lakosok a helyi önkormányzatoknál vehetik át, ezáltal a szelektív járatokon már nem lesznek elérhetőek a zsákok. Viszont a hulladékok bármilyen átlátszó zsákban is kihelyezhetők, természetesen ugyanúgy külön a papír, a műanyag és fém.

A Vertikál Nonprofit Zrt. által kiküldött tájékoztató levél mellékletében szereplő üveg hulladékok begyűjtésének időpontjai kizárólag a települési önkormányzatokra vonatkoznak. A társaság az üveg hulladékok begyűjtését NEM házhoz menő rendszerben végzi a feltüntetett időpontokban, hanem a kihelyezett gyűjtő konténereket ürítik a megadott napokon a helyi önkormányzatoknál.

2018 évi szelektív menetrend>>

ZÖLD HULLADÉKGYŰJTÉS

A levágott füvet és egyéb lágy szárú növényeket továbbra is csak és kizárólag BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ zsákban szállítják el. Valamennyi ingatlanhasználó részére évi 8 db 120 literes zsákot térítésmentesen biztosít a VERTIKÁL Nonprofit Zrt., melyek átvétele az illetékes helyi Önkormányzatnál történik.

2018 évi zöld menetrend>>

EGYÉB

Kommunális járatterv>>
Lomtalanítás menete>>

Forrás: Kommunál-Junk Kft./dorogimedence.hu