Kategóriák: DorogHírek

Megújulnak a dorogi oktatási intézmények

Megújul a Zrínyi iskola tornaterme és biztonságos burkolatot kap az Eötvös iskola kézilabdapályájának felülete. A beruházásokra pályázaton mintegy 40 millió Ft támogatást nyert a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Sportiskolai Általános Iskola – olvasható a Közhírré Tétetik Dorogon decemberi számában.

A főigazgatót, Sitku Pált kérdezte a magazin szerkesztősége a témáról. Az igazgató úr elmondta, hogy az oktatási tereket alkalmassá kell tenni arra, hogy az egész napos benntartózkodás kellemes legyen a tanulók és a pedagógusok számára.

A projekt (EFOP-4.1.3-17) keretében tervezik az Eötvös tagiskola sportudvarának felújítását. A jelenlegi aszfaltburkolat elöregedett, töredezett, ezáltal balesetveszélyes. A csaknem 1000 négyzetméteres sportpálya korszerű, rugalmas műanyagburkolattal való ellátását szeretnék megvalósítani a pályázat segítségével.

A projekt másik részeként a Zrínyi iskolában a tornaterem szépülhet meg, ezzel egészséges, motiváló sportolási környezetet alakítanak ki. A tornaterem (325 m2) fejlesztésével biztonságos, sokrétű sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon és azokon kívüli, szabadidős tevékenységek során. A padló teljes cseréje után rugalmas, műanyag borítású burkolat várja a tanulókat. A mosdók, öltözők felújítása komfortosabbá teszi a gyerekek környezetét.

A tervek szerint a kivitelezések 2018. október 31-re készülnek el. Tavaly az Eötvös iskola tornatermét korszerűsítették, jövőre megvalósulhat a sikeres TOP-os pályázat eredményeként a Petőfi tagiskola felújítása: nyílászáróinak cseréje, homlokzatának felújítása. Az energetizálási pályázat a Zrínyiben 2019 őszére készül el, szintén TOP-os forrásoknak köszönhetően.

Forrás: Közhírré Tétetik Dorogon
Fotó: A Zrínyi iskola tornatermének látványterve (Közhírré Tétetik Dorogon)