Kategóriák: HírekLeányvár

Megújult a leányvári óvoda játszókertje

A Széchenyi 2020 program keretében 14,0 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével új eszközökkel bővült a leányvári óvoda játszókertje.

Leányvár Község Önkormányzata a helyi óvoda játszókertjének fejlesztésére pályázott és nyert a TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhíváson.  Mivel az udvaron lévő játékok többsége az évek folyamán korszerűtlenné vált, a projekt során újak kerültek telepítésre: 3 db dupla hintát különböző ülőkékkel, egy kisebb és egy nagyobb többfunkciós játszóvárat, valamint 2 db homokozót és 1 db egyensúlyfejlesztő játékot is kapott az intézmény.

A TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00008 azonosító számú projekt megvalósításával modern, minőségi nevelési környezetet hoztak létre az óvodások számára, megteremtve számukra az időjárástól független levegőn tartózkodás feltételeit. A 14 000 000 Ft európai uniós támogatás segítségével az óvoda olyan játszókertet kapott, amely a kornak és az előírásoknak megfelelő játéklehetőségekkel biztosítja a gyermekek sokoldalú fejlődését.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.
Fotó: leanyvar.hu